19
maj
-
Prep
1 sat
-
Cook
40 minuta
-
Ready In
1 sat i 40 minuta
-
6 servings
Ingredients
Directions
Isecite masline na sitne listiće. Jabuku oljuštite, očistite i grubo narendajte.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i rendanu jabuku i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte seckane masline. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu. Testo pospite brašnom, izvadite iz činije i na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, pa stavite u kalup. Ostavite još jednom da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo dijagonalno zasecite oštrim nožem oko 1 cm duboko, ne pritiskajte testo. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.
Footnotes
-
Cook's Note:
Uski četvrtasti kalup (30 x 11 cm): malo masnoće
-
Editor's Note: